banneri

Blogi

Kategorian kuvaus tulee tähän tilaan. Voidaan (ja kannattaa) myös käyttää tässä tilassa kuvaa yms kivoja juttuja.

"Lintujen aamuhuudot viiltävät kipeästi korvissa mielen usvaisen kuplan läpi. Kello on herättänyt jo kaksi tuntia sitten, ja torkuttamisestakin on luovuttu. Raajat eivät haluaisi totella. Mutta täytyy. Olen siivonnut enää, jos on pakko. Kotini on kaaos, jossa liikkuminen tapahtuu esineiden yli astumalla. Se hävettää, ja häpeä itsessään saa niin lukkoon, että tahtoo vain paeta peiton alle. Löntystän lintuhuonetta kohti automaattivaihteella ja pysähdyn. Pahinta on oven avaaminen. Olen muuttunut niin paranoidiksi, että pelkään silmittömästi joka päivä törmääväni sulallisiin ruumiisiin. Mutta on pakko. Pakko, pakko, pakko. Kaikkea on pakko. Astun sisään. Pidättelen hengitystä, sillä pelkään tajuavani pölyisyyden, jos hengitän. Ei ruumiita. Jauhokoisat ovat levinneet käsistä, koska en ole jaksanut myrkyttää. Joskus toukat saivat minut tolaltani ja itkemään - nyt en enää edes välitä. Olen lannistunut avuttomuuteen. Linnut sirkuttavat iloisesti, mutta ne aistivat nykyisin muutokset olemuksessani. Tervehdykset eivät tunnu miltään. Olen jossain niin syvällä, etten kykene tuntemaan juuri mitään positiivista. Ympärilläni on iso muuri, jonka takana on massiivinen määrä mustaa vettä, ja jos siihen muuriin tekee hellyydellä säröjä, se vesi uhkaa tulvia kerralla ulos. Vasta, kun neitokakaduni Ninja istahtaa olalleni ja pyytää rapsutustani, purskahdan itkuun ja hajoan niin, että jalat ovat mennä alta. Taas kerran. "

Masennus ja muut mielemme terveyttä koettelevat tilat ja sairaudet ovat saaneet viime vuosina enemmän julkisuutta. Hyvin vähän puhutaan silti siitä, kuinka paljon voimakasta alavireisyyttä aiheuttavilla sairauksilla on vaikutusta lemmikkiharrastukseen. Haluan nyt puhua avoimesti kokemuksistani, sillä toivon niiden auttavan niitä, jotka kenties tälläkin hetkellä pelkäävät avata lintuhuoneensa oven.

Tunnisterenkaat ovat turvallisia - mutta vain oikein käytettyinä. Tuontilintuni Shamanin jalka näytti turpoavan kummallisesti rengasjalasta, eikä merkkejä nirhaumasta tai venähdyksestä näkynyt. Kiirehdimme renkaanpoistoon, ja renkaan alta paljastui aivan hirvittävä näkymä! Mitä oikein oli tapahtunut? Lue lisää alta.

Seri tuli kotiin ja toipuu! ...Mutta kauluri ei ihan miellyttänyt.

Serin alaperän seudulle noussut möykky kasvoi kasvamistaan ja paljastui lopulta munasarjojen kystien aiheuttamaksi nesteeksi vatsaontelossa - sekä "kohtuun" jämähtäneeksi vanhaksi, pilaantuneeksi munaksi.

Tämä teksti sai alkunsa siitä, että viimeisimpien poikueiden kohdalla liian pienistä häkeistä on tullut minulle ongelma. Vaikka pienet häkit ovat kautta aikain olleet yksi harrastuksen suurimpia haasteita, näyttää ongelma olevan pahenemassa. Yhä useammalla varaajalla rima häkin koon suhteen tuntuu olevan liian matalalla, eikä edes minimimitat tule täytetyksi. On alkanut viedä minulta aivan turhan paljon aikaa selkkailla niinkin perustavanlaatuista asiaa kuin häkin minimikokoja. Yksin eilisen aikana olen käynyt kolme keskustelua joko liian pienistä häkeistä tai sopimattomista pinnaväleistä. Tähän saa tulla nyt stoppi.

Eli "Saisikohan tästä yhdistelmästä jötiköitä?"

P-poikueen nimiä ovat inspiroineet geekahtavat teemat.

Mä rakastan lintujani. Se saa mut tekemään asiat paremmin niitä kohtaan. Mä välitän. Ja olen ylpeä siitä.

Pieni ei selvinnyt.

Tänään elvytin neitokakadunpoikasen suusta-suuhun-hengityksellä.

© Ida-Emilia Kaukonen 2003-2016
Neitokakadut - Variaatioiden Aikakausi / Cockatiel Chromatics
Kaikki oikeudet pidätetään / All rights reserved