banneri

Serin alaperän seudulle noussut möykky kasvoi kasvamistaan ja paljastui lopulta munasarjojen kystien aiheuttamaksi nesteeksi vatsaontelossa - sekä "kohtuun" jämähtäneeksi vanhaksi, pilaantuneeksi munaksi.

Eilen oli melkoinen päivä. Seri meni lääkäriin masussa olevan kestopaakun vuoksi. Ihan aluksi veikkasin munaa, mutta kun linnun käytös ei muutoin ollut tuskaisa tai muutakaan, arvelin suolen menevän tukkoon - kun kakkaaminenkin vaikeutui. Välillä pömppö hilliintyi, välillä tuli takaisin. Jäin arpomaan, josko se kumminkin oli heittänyt munan jonnekin, kun patti katosi.

Nyt se kuitenkin alkoi yhtäkkiä kasvaa, ja voimalla, joten käytiin näyttämässä. Munasarjakystaepäilyn vuoksi Seri pääsi leikkaukseen - ja oikeaan osui. Mutta tämän lisäksi ihan alkuperäinen arvio oli sittenkin osunut oikeaan: "kohdusta" löytyi vanha, jumiutunut muna. Se on ollut siellä pitkään. Ihan hirveää. :S Vanhakin oppii ja jakaa jälleen oppimaansa: Jumissa oleva muna ei aina oireile emolla kipuiluna ja tuskana. Seri eli hyvin normaalisti eikä näyttänyt merkkejä tuskasta.

Leikkauksesta suoriuduttiin onneksi. :) Seri oli ensin ollut hetken huolestuttavasti normaalia väsyneempi herätyksessä, mutta sitten virkosi nopeasti. Yöksi se jäi nyt vielä tarkkailuun, mutta pääsee tänään onneksi jo kotiin.

Kasvainten ja munintataipumuksen vuoksi "kohtu" poistettiin samalla kokonaan. Ennuste olisi toistaiseksi hyvä. Mutta tietenkään vauvoja Seri ei pysty enää tekemään. Se ei haittaa onneksi. Pääasia, että tyttö tulee kuntoon, ja onhan sillä jo yksi viisipäinen poikue takanaan.

© Ida-Emilia Kaukonen 2003-2016
Neitokakadut - Variaatioiden Aikakausi / Cockatiel Chromatics
Kaikki oikeudet pidätetään / All rights reserved